Forside / Rådgivning / Autisme og parforhold, – få brugbar rådgivning

Autisme og parforhold, – få brugbar rådgivning

Autisme og parforhold har svære betingelser end andre forhold har. Rådgivning og vejledning kan hjælpe dig og din partner.

At leve med en partner, som er autist eller aspeger, påvirker uvilkårligt selvopfattelsen.

Den konstante anderledes spejlning og respons, kan give dig anledning til mange symptomer; PTSD, depression, stress, angst, socialfobi mv. Dette er symptomer, der kan arbejdes med, da de ikke har bund i andet end blot en naturlig reaktion på en anderledes spejlning.

Hvordan er autisme og parforhold forskelligt fra andre parforhold? Du tror, at forhold handler om fællesskab og at være sammen. At samtale er bærende i forhold til konfliktløsning og udvikling. Din partner derimod har brug for autonomi og adskillelse. Han har hang til monolog og undviger helst konflikter samt konfliktløsning. Din partner ser verden anderledes end du gør og han har ikke mulighed for at komme dig i møde. Og det kan være svært at komme ham i møde.

Din partner er udfordret på forestillingsevnen, kommunikationen og det sociale samspil. En triade, som er livsnerven, kernen i et sundt parforhold. At have afvigelser i en eller alle af disse triadeområder påvirker dynamikken, intimiteten og udviklingen af parforholdet. Men ofte vil det være dig, der ikke har forstyrrelsen, der bliver opfattet som ansvarlig for vanskelighederne i forholdet. Almindeligvis vil du arbejde med  parforholdets vanskeligheder at forsøge dig lidt frem med at invitere anderledes til samtale end sædvanligt, planlægge en sjov eftermiddag eller gøre noget andet, hvor du tages udgangspunkt i din partners verden. Men alt det virker ikke, hvis din partner har en autisme spektrum forstyrrelse. Uanset hvordan du prøver at invitere til drøftelser og dialog om jeres forhold, vil han sandsynligvis reagere med vrede eller vende sig væk.

Autisme og parforhold kan betyde, at rådgivning er løsningen på at finde den brugbare vej frem.

Det kan lykkedes at leve i fordragelighed og med stor kærlighed i parforholdet med en partner som er autist, men det bliver ikke et forhold, som naboen har det.

Jeg kan hjælpe dig med strategier til, hvordan du kan holde fast på din integritet, så du bedre kan handle i forhold til din partner på en livsbekræftende måde. Ved at huske på dine erfaringer og din viden, kan du forstå jeres forhold gennem et andet kompas og dermed få frihed til at navigere i konflikter og løsningsmodeller. Og du står du stærkere i dit liv.

Parforhold med en partner, som er autist handler ikke om, hvordan du kan manipulere ændringer i livet. Det handler om, hvordan du kan holde fast på din integritet og forstå jeres liv gennem et andet blik.

Rådgivning eller vejledning kan være din mulighed for at finde din kerne igen, så du genvinder styrken til at leve dit liv, som du ønsker det.

Din rådgiver og terapeut

Jeg har personlige erfaringer på området, med at være i forhold med en partner, der har autisme spektrum forstyrrelse. Derfor kan jeg sætte mig ind i de dilemmaer og problematikker, som du sikkert bakser med i dit liv.

Jeg har i mange år arbejdet med familier på forskellige platforme og jeg ser, at hvert menneske ligesom du og jeg, har en historie at fortælle. Denne historie består af en mængde små fortællinger om dig, dine relationer og din livsverden. For at komme i kontakt med vores egen kerne og ressourcer, har vi bl.a. behov for at kigge på de fortællinger og overbevisninger, der står i vejen og skaber problemer. Ved at blive bevidst om de tanker, fortællinger og handlinger der får os væk fra os selv, finde vi også vejen hjem igen.

Sammen finder vi en brugbar vej frem.

 

Mine priser

Rådgivning på Bryggen i Mikadohouse eller Skype/messenger

Individuel rådgivning er 90 minutter og koster 895,-

Parrådgivning er 90 minutter og koster 1250,-

Klippekort med 3 gange individuel rådgivning, (spar 50% 1 af gangene) 2235,-

Klippekort med 3 gange parrådgivning (spar 50% 1 af gangene) 3125,-

 

Individuel rådgivning og vejledning via telefon i 60 minutter og koster 550,-

Klippekort med 3 gange telefonrådgivning (spar 50% på en af gangene) 1250,-

Ved telefonisk rådgivning er der naturligvis større fleksibilitet mht. tidspunkt for rådgivning.

Obs: Klippekortet betales på én gang og kan ikke overdrages til andre.

Ubrugte klip refunderes ikke. Klippekortet gælder i 2 år

 

Sådan booker du mig: 

  • Ring til mig på telefon: 60839133
  • Eller skriv til mig her for nærmere indformation kontakt@mariannemerling.dk

 

Jeg har ikke overenskomst med sygesikringen, så du kan ikke bruge din lægehenvisning hos mig.

 

Få aktuelle nyheder om bøger og events, samt brugbare case-storys, som kan give dig nye muligheder i dit parforhold. Tilmeld dig mit nyhedsbrev