Forside / Bøger / Arbejdsbog for autismerelaterede parforhold

Arbejdsbog for autismerelaterede parforhold

Bogen ’Arbejdsbog for autismerelaterede parforhold’ tager udgangspunkt i 5 essentielle parforholdstemaer, som oftest er under pres i et parforhold med autisme. 

Arbejdsbogen kaster lys på autismerelaterede parforholds helt særlige dynamik og giver dig mulighed for at handle klogt, så kærligheden kan fylde igen.

 

Uddrag fra bogen “Arbejdsbog for autismerelaterede parforhold”:

At oversætte er ét af de 5 essentielle temaer, som har stor betydning for trivslen for både dig og din partner i parforholdet. Når du lever med en mand, som tænker anderledes og kommunikerer anderledes, end du gør, er det vigtigt, at du husker på den forskel, som er imellem jer. Ordene og vendingerne er danske, og du kender dem på deres ordlyd, men du kan ikke regne med deres betydning.

Han tænker hovedrystende, at hvordan kan et ord som konflikt være et positivt ord for nogen? Konflikt er da ubehageligt, så min kone må have vrøvl med noget inde i sig, siden hun værdsætter konflikter. Og filmen i går, – hvordan kan min kone opleve den som sjov, når den nu var så uendelig kedelig? Jeg så den jo sammen med hende! Det må skyldes hendes ringe form for humor, at hun grinte.

Han får det uforståelige gjort forståeligt, ved at benytte sin egen logik. Han tjekker ikke af med sin kone, om han mon har forstået hendes reaktion ved filmen i går, på den rigtige måde. 

Han drager sine egne konklusioner.

Det er generelt svært for autister at anerkende den forskellighed, der er i vores væren.  Det er ikke blot svært at forstå, at du kan opfatte en film så anderledes, men det er også svært at forstå, at du har lige så meget ret i din opfattelse, som han har. 

Når der i hjemmet opstår uenighed om en udtalelsen af et ord eller en gengivelse af en film, ved vi at det oftest skyldes vores forskellighed. Derfor kan vi grine ad det eller korrigere, for vi ved, at vi ikke har noget at lade den anden høre.

Men når man lever med en autist, er der ikke den samme rummelighed.

I hvert fald ikke fra hans side, for han ved jo hvad han så eller hørte, og det er gældende for ham. Hvis du fortæller ham, at filmen i går må være en komedie, for Eddie Murphy jo er kendt for at være sjov, og din humor altså er helt på linje med de flestes, vil han fastholde, at i den film var Eddie ikke sjov. Han så den jo selv, og den var vitterlig kedelig. Hvis han bakkes op af filmkritikere, er hans udlægning stensikker. Så måske grinte du bare, fordi du var forudindtaget?

At du opfatter noget anderledes end ham, er i hans optik mest et udtryk for din anderledeshed. Altså, at du er anderledes i forhold til ham, som jo bærer sandheden om filmen.

Om bogen:

Ideen til denne arbejdsbog er opstået, fordi jeg gennem min praksis har erfaret, at visse typer af problematikker løbende er aktuelle, når den ene part er udfordret af autisme. Problematikkerne kan kategoriseres inden for emnerne: Konflikthåndtering, Fortællinger, Intimitet og sex, Oversættelse samt Livsstrategier. 

Det er tydeligt, at udfordringerne med disse emner koster energi, nattesøvn og glæde hos begge parter, da emnerne er en del af fundamentet i ethvert parforhold. 

Arbejdsbogen tager udgangspunkt i, at det er dig, der er den aktive og har den handlende ressource i forholdet. Derfor vil fokus være, at ’sådan kan du gøre,’ og ikke ’sådan kan I gøre sammen’. Netop denne antagelse af, hvem der skal være den aktivt handlende, er i min erfaring og med min viden unik i forhold, hvor den ene part er autist. Da autisten ofte er udfordret af evnen til at arbejde med relationers kompleksitet og ændre handlemønstre, er det ofte partneren, som må være opsøgende og aktiv i at ændre adfærd og finde nye veje til trivsel. 

Køb bogen:

Bogen koster 250, – kr. (plus porto 30 kr.) og kan købes her hos mig. Du får en personlig hilsen samt fin indpakning af bogen. Jeg benytter DAO, så bogen bliver leveret allerede 2-4 dage efter køb!

 

  • 30,00 kr.
  • 0,00 kr.

 

Få aktuelle nyheder om bøger og events, samt brugbare case-storys, som kan give dig nye muligheder i dit parforhold. Tilmeld dig mit nyhedsbrev