Forside / Bøger / Autisme, kærlighed og det svære parforhold

Autisme, kærlighed og det svære parforhold

Bogen ’Autisme, kærlighed og det svære parforhold’ tager udgangspunkt i 5 kvinders fortællinger om autismerelaterede parforhold, hvor kærligheden ikke er nok. 

Bogen kaster lys på autismerelaterede parforhold og har fokus kompleksiteten, overlevelsesstrategier og de sunde valg.

Autisme, kærlighed og det svære parforhold

Uddrag fra bogen “Autisme, kærlighed og det svære parforhold”:

Du møder eksempelvis Louise, der lever med Martin, samt deres to børn, Gustav og Vera. Louise føler, at hun virkelig prøver at få deres familieliv til at fungere, men hun er bange for at det koster hendes forstand.

Det virkede helt utroligt, men det var, som om at Martin slet ikke vidste, hvor meget hans vrede fyldte i familien. Det var som en stemningsmåler, hun og børnene hele tiden måtte orientere sig mod. Hun havde prøvet at tale med ham om det, så det i det mindste blev åbent og anerkendt mellem dem, men han var selvfølgelig blevet sur på hende og mente, at hun bare ville gøre ham til syndebuk for alt forkert i familien.

Det var hende, som var alt for sart, og hun havde alt for travlt med at pege fingre ad ham. ”Må man ikke være en smule travl og optaget af sit arbejde, uden at du brokker dig!” havde han sagt, og hun kunne simpelthen ikke forklare ham, at det slet ikke handlede om ’optagethed’, men mere om at tage ansvar for hvilken stemning, man bragte ind ad døren. 

Alt i alt blev det en typisk krænker/offer-samtale om, hvor forkert hun gjorde ham, og at hun aldrig var tilfreds med ham ud over de penge, han tjente. Og hun gav igen med, at det jo var ham, som gjorde hende forkert, når hun påpegede en uhensigtsmæssig adfærd ved ham. Louise anså ellers sig selv for en ganske rimelig og kvik kvinde, men diskussionerne med Martin drev hende ofte ud et sted, hvor hun slet ikke kunne kende sig selv længere. Stod hun og diskuterede med sin mand om, hvem der var det største offer i forholdet? 

Det var hovedrystende barnligt og uproduktivt. Men af en eller anden grund endte de altid det samme sted: Martin følte sig krænket af hende, og hun følte sig magtesløs og opgivende. 

Om bogen:

Dette er ikke en bog, som beviser, at et forhold med en autist er ødelæggende for partneren. Men det er ikke til at komme uden om, at autismerelaterede parforhold har en kompleksitet indbygget, grundet en fundamental forskellighed i opfattelse af relationer og behov for relationer. 

Denne bog har fokus på det svære i relationen og de situationer, hvor det ikke er muligt at skabe et møde med sin partner. Bogen har metaafsnit, hvor jeg forklarer, hvorfor nogle situationer opleves så smertefuldt og hvorfor vi kan føles os truet på vores mentale sundhed.

Det er kvindernes perspektiv og derved er det deres tanker og følelser du følger. 

Jeg har taget udgangspunkt i både mine egne erfaringer og dem som jeg er stødt på i min praksis som rådgiver

Køb bogen:

Bogen koster 300, – kr. (plus porto 30 kr.) og kan købes her hos mig. Du får en personlig hilsen samt fin indpakning af bogen. Jeg benytter DAO, så bogen bliver leveret allerede 2-4 dage efter køb!

Du kan også købe bogen gennem SAXO og andre online boghandlere.

  • 30,00 kr.
  • 0,00 kr.

 

Få aktuelle nyheder om bøger og events, samt brugbare case-storys, som kan give dig nye muligheder i dit parforhold. Tilmeld dig mit nyhedsbrev