Forside / Materialer / Gode bøger, som jeg synes er værd at læse på rejsen…

Gode bøger, som jeg synes er værd at læse på rejsen…

Når man er i et kærlighedsforhold med en asperger, er det vigtigt at fylde på af inspiration og viden undervejs i vores livsrejse. Jeg har skrevet 2 bøger om autisme og parforhold, men både faglitteratur og skønlitteratur, er vigtigt for at blive klogere på livet og på mig selv og mit forhold.

Her deler jeg titler, som jeg har fundet rigtig gode til at støtte mig.

Rigtig god fornøjelse 🙂

 

Derfor forelsker du dig aldrig i den forkerte, af Jytte Vikkelsøe

Jytte Vikkelsøe er ph.d i socialpsykologi og mangeårig terapeut. Bogen handler om forelskelsens dobbelthed mellem det helende og det krænkende aspekt, og den trækker både på hjerneforskning, dybdepsykologisk viden om, hvordan vores personlighed og sårbarhed dannes.

Det provokerende er, at vi selv ubevidst opsøger den krænkelse, og at der uden det krænkende aspekt slet ikke er nogen forelskelse! Hvem vi er tiltrukket af, afgøres af alle mulige faktorer – udseende, charme, duft (feromoner), timing, forførelse og så videre – det er en delvist biologisk ting, og vores drifter sigter ganske bredt. Men det er kun et fåtal af dem, vi forføres og tiltrækkes af på vores vej gennem livet, som vi også forelsker os i. Og det er ikke gennemskueligt for os selv, hvad der gør forskellen.

Bogen kan varmt anbefales.

Jeg har brugt den, da jeg i stille stunder har undret mig over, hvorfor pokker jeg lige skulle forelske mig i en så kompliceret mand. I disse stille stunder har det også været svært ved at finde det meningsfulde i min part i forholdet. Men jeg forstå nu, hvilke mekanismer jeg og min partner har sat i gang. Nu kan jeg smile og glæde mig over, at der ER en dynamik.

 

Lev mere – tænk mindre af Pia Callesen

Denne bog er en let indføring i meta kognitiv tænkning. Pia Callesen (dr. samt ph.d) udfordrer hvordan vi tænker om vores tanker. Hvor meget magt skal vi give vores tanker?

Mange af os er vældig gode til at reflektere og bruge vore hjernes kapacitet, til at forstå og foregribe situationer i familiens liv. Vi er gode til at regne den ud, gode til at forstå andre, gode til at huske situationer og gode til at bruge erhvervede erfaringer osv.

Men nogle gange glemmer vi, at vi ikke kan fremtænke løsninger med magt. Vi glemmer, at vi ikke kan forudsige alt og dermed heller ikke kan foregribe alt.

Jeg har brugt bogen til at træne min sunde fornuft!

Jeg grubler nu mindre om ting og sager, som jeg alligevel ikke kan gøre noget ved eller ikke har magten over. Jeg kender mine små tankefælder og ved nu, hvilke tankestier, der kun fører til tårer og følelsen af uduelighed. Hver eneste gang.

Jeg er blvet mere pragmatisk og bruger mine kognitive ressourcer meget bedre.

Læs bogen, den er rigtig god!

 

En mand der hedder Ove, af Frederik Backman

Denne bog er intet mindre end fantastisk! Så er det sagt.

Hver morgen går Ove en runde og bringer orden i sagerne. Han husker som en del af  sin selvmordsplanlægning at tømme og vaske sit køleskab, så der er styr på det også.

Hvad Ove ikke har styr på, er andre mennesker, som bliver ved med at trænge sig på. Det gør det svært at få eksekveret selvmordet, at der flytter et ungt ægtepar ind overfor. De bakker ind i hans postkasse og ringer på hans dør for at forære ham hjemmelavet persisk mad.

Oh my… denne bog får mit hjerte til at svulme for disse mænd, som bakser med den virkelighed vi andre lever i.

Frem med kleenex og læs…

 

Aspergers in Love af Maxine Aston

Denne bog er en let læsningsbog på engelsk, skrevet af en af de mest skrivende indenfor feltet. Bogen er delt op i 24 temaer, som hver bliver fint beskrevet og med gode eksempler. Det er en ganske god bog, som jeg læser i for at fastholde den viden om mit parforhold, som jeg kommer til at glemme.

 

Få aktuelle nyheder om bøger og events, samt brugbare case-storys, som kan give dig nye muligheder i dit parforhold. Tilmeld dig mit nyhedsbrev